Kikkererwten 1 nacht inweken in ruim water (water moet 2 inches uitsteken). Uit laten lekken en dan koken in ruim water, 1/4 theelepel baking soda en 1 theelepel zout toevoegen. Ondertussen ui (1 kleine), groene pepers (1-3), knoflook (1 grote teen) en gember (5 schijfjes) pureren. In een kom doen en tomaten (2 grote in stukjes) ook pureren. Pinda-olie verhitten, komijnzaad (1 theelepel, moet sissen/spetteren als in olie gegooid), ui-knoflookpasta erbij, en roerend 5 minuten koken. Dan tomatenpurree erbij en koken (7 min) tot vocht verdampt is. Korianderzaad (1 theelepel), garam masala (1/2 theelepel), geelwortel (1/4 theelepel), paprikapoeder (1/4 theelepel) en limoensap (1 eetlepel) erbij, dan yoghurt (1/4 cup) beetje bij beetje toevoegen (zodat het niet gaan schiften). Door de kikkererwten mengen en geheel 15 minuten koken zodat smaak doortrekt. Eventueel water toevoegen voor een dunnere curry. Serveren met gehakte koriander en garam masala. Eten met chapati's of rijst. Dit was erg lekker! Onthouden voor toekomst.