Het derde Indiase gerecht deze week. De kinderen vragen nu al, met angst in de ogen: "Eten we Indiaas?" Een beetje wennen aan de nieuwe smaakjes... Vandaag Ground Meat with Red Lentils, ietwat exotischer Keema-Dal. Linzen (1 cup) in een schaal weken met (2 inches water moeten uitsteken). In een andere schaal mixen we: 1 eetlepel korianderpoeder, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel gedroogde tamarindepoeder (ik neem hier maar een lepel asam), 1/4 theelepel geelwortel, 1/8 theelepel asafoetida, en zout naar smaak en een 1/2 cup water. Tot een mooie massa mengen. 2 eetlepels "vegetable" olie verhitten in wok of sauspan,4-6 gedroogde rode chilies (dit passen we aan voor de kids) bakken, 1 theelepel komijn, 1 theelepel zwart mosterdzaad en 1/2 theelepel fenegriekzaad toevoegen. Dit gaat spetteren, dus beetje bedekken is handig. 1 grote gesnipte ui toevoegen & bakken, 1/2 cup kokosnootrapsel erbij, 1 eetlepel gehakte gemberwortel, 1 flinke teen knoflook en 2 eetlepels gehakte verse currybladeren erbij. Zo'n 5 minuten bakken. Dan kruidenmengsel en vlees erbij, ook de linzen, bakken en roeren tot vlees (1 pound ground or minced lamb or beef) aangebakken is, zo'n 10 minuten. Water toevoegen (1 tot 1,5 cup), aan de kook brengen, pan afdekken en koken tot linzen zacht zijn en saus dik. Dan 1/2 a 1/4 cup cocosmelk + 1/2 cup vers gehakte koriander erbij, nog zo'n 5 minuten sudderen. Natuurlijk serveren met een snuf garam masala (wanneer wordt deze eens weggelaten?).
Alexander wil halva gaan maken als toetje.
Meneer Wateetons Workshops op CuraƧao (4-11 maart)
9 months ago