of
Saag-Murgh (ze hebben zulke mooie namen, zodat het speeksel je echt in de mond loopt). Stukken kip in een "non-reactive bowl" (???) plaatsen. 1 cup yoghurt, 1 eetlepels gember-knoflook pasta, 2 eetlepels verse muntblaadjes, 1 eetlepel gedroogde fenegriek blaadjes, 1.5 theelepel garam masala, 0.5 theelepel paprikapoeder, gedroogde rode peper, 0.25 theelepel nootmuskaat, zout, en een eetlepel pindaolie toevoegen en goed mengen. Alle stukken kip moeten goed bedekt zijn met de marinade. Tussen 4-24 uur in de koelkast leggen. 2 eetlepels pindaolie verhitten in een grote wok of sauspan. 1 fijngehakte ui bakken. 2 grote bossen gehakte spinazie toevoegen, en ongeveer 5 minuten koken. Kip en alle marinade toevoegen en op hoog vuur 2-3 minuten koken, en dan op medium-heat koken tot kip zacht is (30 minuten). 1/4 cup melk toevoegen en voor serveren garneren met een beetje garam masala. Erbij rijst.