20081223

Heidesand

250g suiker, 375g bloem, pakje vanillesuiker, snufje zout mengen.

250 g boter zacht bruin laten worden in een pan, dan laten afkoelen, en wie het netjes doet filtert de gebruinde boter (ik doe het in een koffiefilter, de Canadese boter bruint ook heel vies, er komen heel veel bruine brokkeltjes in de pan, geen idee wat het is en hoe het in de boter komt).

De afgekoelde boter mengen met het bloemmengsel. Zo goed het gaat vier 4kante 'worsten' vormen, ca 4 x 4 cm dik, en die 1h in de kou zetten, zo dat ze vast worden. De worsten in ca 8mm dikke schijfjes snijden, op bakpapier op een blik leggen (of op een antiaanbakblik) en in de voorverwarmde oven bij ca 160 C ° 20min lang zachtes bakken. De koekjes mogen niet bruin worden!

De koekjes goed laten afkoelen voor men ze van het blik afhaalt en opeet. Goede Heidesand zijn bijna wit, boven heel broos en zacht met een knapperige onderkant.