20081229

Kerala mixed vegetable curry

of Kerala ki Tarkari. 1 eetlepel kokosolie verhitten, 2 kaneelstokjes, 8 geplette karadomompeulen en 6 kruidnagels toevoegen. Kook, roer, tot het lekker ruikt, ongeveer 1 minuut. Dan 1 fijngehakte ui, 1 eetlepel gehakte gemberwortel en 1-3 verse groene pepers erbij. BAkken tot de ui goudbruin is. Mix de groenten erdoor (kan vanalles zijn: wortel, bloemkool, yams, erwtjes), 1 cup water, zout en breng op hoog vuur aan de kook. Vuur lager (medium), en laten sudderen tot groenten zacht zijn (7-10 minuten). 1/2 cup kokosmelk erbij en verse koriander (1/4 cup). Zachtjes laten koken, op laag vuur 5 minuten laten sudderen. Dan in een kleine pan pindaolie verhitten, en een theelepel zwart mosterzaad laten ploppen (pan een beetje bedekken). Snel 2 eetlepels gehakte currybladeren en 1/8 theelepel asafoetida toevoegen. Dit door de groenten mengen. Serveren met een snuf garam masala. Erbij rijst of chapati. Chapati's zelf maken: Volkorenbloem en water flink kneden en 1-4 uur laten rusten op kamer temperatuur. Dan ronde bollen maken, plat maken en bakken/grillen. Serveren met een beetje ghee erover.