ingrediënten
- 600 g wilde rijst
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes, in ragfijne plakjes
- 10 takjes dragon
- 1 sinaasappel
- 1 kg zalmfilet, het dikke gedeelte van de zijde
bereiden
Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook. Strooi de wilde rijst erin, draai het vuur laag en kook de rijst in 1 uur (en soms iets langer) gaar.Verwarm de oven voor op 100 °C. Schenk de helft van de olie uit op het midden van een bakplaat. Leg de helft van de sjalotten en 5 takjes dragon erop en rasp hierboven de helft van de sinaasappel.
Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout en peper, leg de zalm op de sjalotten. Smeer de bovenkant van de zalm in met de overige olie. Verdeel de resterende sjalot en dragon erover en rasp hierboven de andere helft van de sinaasappel.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven, draai de oventemperatuur terug naar 60 °C en bak de vis in 25 minuten rosé, de kern mag nog wel transparant blijven.
Breng de wilde rijst op smaak met zout en peper. Verwijder de takjes dragon en snijd de zalm (aan tafel) in stukken. Serveer direct op warme borden.