20130908

Courgettesoep

Een andere nieuwe ontwikkeling is onze pergolatuin: hier. Wie goed kijkt, kan A. zien uien trekken. Erg tevreden zijn we over deze tuin. Dit jaar hadden we bijvoorbeeld tuinmelde, verse capucijners, tuinbonen, en nog heel veel meer (uien, preien, wortels, doperwtjes, sperzieboontjes, aardappelen, bladselderij, koriander, snijbiet, sla sla sla - soms wel 9 kroppen per week - bosuitjes, Chinese kool, paksoi, rode bietjes, koolrabi. Wat we ook hadden - en hebben - zijn courgettes. Klein, groot, dik, dun. We smoren courgettes, bakken ze in koekjes, grillen ze, en onlangs heeft A. een courgettesoep gemaakt. Dit is het recept. Olijfolie verhitten in de pan, knoflook, zout en courgette - in stukjes gehakt - in 10 minuten langzaam bakken (er stond ook basilicum bij, maar ik zou die er eigenlijk pas op het laatst bijstoppen). Witte peper erbij naar smaak en kippenfont (ca. 750 ml maar let op dat het niet te zout wordt). 8 minuten sudderen en van vuur halen. Met staafmixer pureren en 60 ml slagroom erdoor roeren + peterselie + parmezaan (en ik zou er nu ook de verse basilicum bijdoen). Bij serveren kan er nog wat zwarte peper + parmezaan overheen.