20130908

Groene tomatenchutney

Ja! We zijn er weer. We hebben immers onze kinderen beloofd dat wij ze van allerlei recepten zullen voorzien als ze het nest verlaten, en die tijd komt schrikbarend snel dichterbij. Daarnaast hebben nieuwe ontwikkelingen gezorgd voor nieuwe inspiratie. Zo is daar onze eigen kleine tuin achter het huis, en de kilo's groene tomaten die maar niet rood wilden worden. Gisteren was mijn geduld op en raadpleegde dr. Google "recepten groene tomaten". En zo kwam ik op de groene tomatenchutney, die ik hier vond. In het kort: 3 kilo groene tomaten en 1 kilo ui in stukjes hakken en met 3 eetlepels zout een nacht laten intrekken. Dan de boel aan de kook brengen samen met ca. 750 gram suiker, 3/4 liter wijnazijn (ik had een mengsel van sherry, rode en witte wijn), en twee eetlepels mosterd. Ruim half uurtje laten koken. Dan toevoegen: 2 el kurkuma, 2 el cayennepeper, 2 el kerriepoeder, 2 tl gemberpoeder, 3 tl (zoete) paprikapoeder (ik weet niet of de onze zoet was). Nog even 10 minuten koken en in schone potjes gieten. Ik heb de onze met soda uitgewassen; hoop dat dat schoon genoeg was.