20080321

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco
4 kalfsschenkels (250 gram elks), aan zijkanten een beetje insnijden, bestuiven met bloem en bruin bakken in olijfolie (wel vlees niet direct uit koelkast in pan gooien, maar eerst een beetje op temperatuur laten komen). Uit de pan halen. Winterwortel (1) , ui (2), bleekselderij (2) snipperen en in 25 gram boter fruiten, ca. 10 minuten. 2dl. witte wijn erbij, aanbaksels los schrapen. 3dl kalfs of kippenbouillon erbij schenken en doorwarmen. Schenkels naast elkaar weer in de pan leggen, met peper en zout erbij. Op laag vuur in ca. 2 uur gaar stoven met deksel op pan. Schenkels uit pan en warm houden. Saus inkoken tot gewenste dikte en vanaf het vuur de rest van de boter (25 gram) in klontjes door kloppen. Erbij een gremolada: platte peterselie fijnhakken en mengen met eetlepel citroenrasp en teen knoflook. Schenkels op (verwarmde borden), saus eroverheen en bestrooien met gremolada. Wijn erbij was een Suave Classico van Pra. Paste prima. Verder erbij een door Jakob & Alexander gedraaide tagliatelle, perfect gelukt!