20070506

Pisang goreng en khichhara

Azie totaal
Ik ben nogal inflexibel als het om eten gaat; Alexander wist niet wat hij hoorde toen ik voorstelde om Indonesie en India te combineren.

Pisang goreng: 100 gram rijstebloem, 25 gram tarwebloem, 30 gram gesmolten boter, 1 3/4 dl kokosmelk en snuf zout mengen en tot glad beslag roeren (we hebben om dit tot stand te krijgen, water toegevoegd). Bananen (4 normale of 3 goed rijpe bakbananen) halveren in lengte en iedere helft in breedte in 2-en snijden. Gehalveerde bananen weer in 3 stukken hakken. Door beslag halen en frituren.

Khichhara: 60 gram gele linzen (toor dal) in 500 ml. water 2 uur laten weken. Komijnzaad, kruidnagels, kaneel enkele seconden bakken. Vuur hoog en ui, knoflook en gember (vers) erbij. Bakken tot alles zacht en bruin is. Rijst (300 gram basmati) toevoegen evenals linzen. Garam masala, citroensap, zout en 750 ml. kokend water erbij. Aan de kook brengen, vuur temperen, deksel op pan en alles 15-20 minuten laten sudderen. Pan van vuur, losroeren, en theedoek erover 10 minuten laten staan. Weer losroeren en eventueel zout toevoegen.