20080811

Grilled corn on the cob (KiC)


Koken in Canada deel 1. Een paar maiskolven (0.69 Canadese centen each bij de Safeways op de hoek). Beetje lospeuteren vanboven en de mais ontharen, voor zover dat lukt. Het groen moet er wel weer omheen kunnen, zodat de mais beschermd is tegen verbranden. Maiskolven een uurtje in koud water leggen. Broilerking ontsteken, op laag/middel-sterkte zetten, en een tijdje grillen totdat de mais zacht en gaar is. Eten met een flinke klont echte boter en een snuf zout.

Verder was ons eten hier niet erg bijzonder. Zoals al opgemerkt op het Tseiqami blog, zijn we vooral op zoek naar constanten, zo ook in de keuken. Risotto (we moeten nog betere parmezaan vinden), pasta met tonijn (die in olie is hier een zeldzaamheid, en ansjovisjes liggen in de koeling), pasta met bolognese, pasta met pesto, gegrilde zalm (wilde sockeye, erg lekker!), slaslasla, rijst met boontjes en omelet (met die grote populatie Aziaten hier, moet het ons toch echt nog wel een keer lukken om goede tahoe en tempe te vinden, mag ik hopen), geroosterde paprika, yoghurt met maple, etcetera. Je maakt de stap immers zo groot als je zelf wilt!

Op een dag hebben we trouwens hamburgers gegeten in de Bonnie Doon Shopping Mall. Ik vond ze beter dan die die ik twee jaar geleden bij de MacDonalds heb gegeten.