20080823

Hartige taart (KiC)

Koken in Canada deel 3. Ons doel is om alle levensmiddelen die we hier in het appartement kunnen vinden, op te maken. Zo lag er een pak "all purpose whole wheat flower" in de vriezer, en een pot baking powder lacht ons al dagen toe vanaf een van de schapjes. En wat doet de kokende mens met die dingen? Ganz einfach. Men neme een schaal en gooit daarin een aantallen honderden grammen all purpose whole wheat flower. Daarbij een flinke scheut olijfolie, een snuf zout, een theelepel baking powder, en een paar eetlepels 3% yoghurt (bij gebrek aan kwark). Kneden tot een stevig deeg. Vet een ovenschaal in en bekleed die hiermee. Niet te dik, anders wordt het later pappig. Dit kan vast wat gebakken worden in de oven. Dat voorbakken is ook om latere pappigheid te voorkomen. En, die tijd kan goed gebruikt worden om de vulling voor te bereiden. Broccoli is hier immens goedkoop, en lokaal. De vulling bestaat uit: gebakken spek, lichtgekookte broccoliroosjes en kastanjechampignons (gebakken met een teentje knoflook of 2, in het restant spekvet). Deze dingen meng je en doe je dan in de voorgebakken bodem. Eroverheen een mengsel van 3 eieren, nog een paar eetlepels van die 3% yoghurt, een restant geraspte Parmezaan (de "Parmezaan" hier is rubberen cheddar, waarschijnlijk, zo is Alexanders theorie, aangepast aan het idee dat parmezaan op een pizza moet en smeltbaar en smakeloos moet zijn), Italiaanse keukenkruiden, snuf peper & zout, en ... nog zo'n 30 minuten in de oven. Wij eten dit gewoon zoals het hoort holistisch, de kinderen eten dit analytisch (= peuteren de broccoli, champignons en bodem los van elkaar, maken er aparte hoopjes van op het bord en eten het dan op).