20070206

Molee

Olie heetmaken. 1 ui in ringen bakken, 3 tenen knoflook + 2 kleine groene chilipepers toevoegen, meebakken. Kurkuma (2 theelepels), koriander (1 theelepel), komijn (1 theelepel) en kruidnagel (4 stuks) erbij en bakken. 6 kerrieblaadjes, 400 ml. kokosmelk en zout erdoor, verhitten tot tegen kookpunt. 600 gram tong of scholfilet in paar grote stukken snijden, in de saus leggen, en 5 minuten laten sudderen tot vis gaar is. Eventueel verder op smaak brengen, korianderblaadjes erdoor. %com: op de een of andere manier lijkt er steeds het grote IETS te ontbreken bij de recepten uit ons nieuwe Indiase kookboek. Alexander vermoedde dat het boek te goedkoop was (dank je wel voor dit mooie verjaardagscadeau), maar dat lijkt me geen wet van Meden en Perzen, want volgens mij heeft ons Indonesische kookboek jarenlang bij De Slegte gelegen voor een habbekrats, en daaruit is elk gerecht een feestje. Kennen we de Indiase smaken niet? Is dit echt authentiek? Hier moeten we nog maar wat onderzoek verrichten. In ieder geval was het best te eten, maar te weinig overtuigend voor bestaansrecht in deze vorm.