In NL maakte ik altijd Banana-nut-bread volgens het recept van collega Robert. Hiervoor moest je echter de boter romig kloppen, samen met de suiker, en daar had ik hier zonder mixer geen zin in. Nu heb ik op internet ook wat gevonden waar je de boter gewoon een beetje aansmelt. Ging prima. Uit het hoofd:
Droge dingen:
- 1 1/3 cup bloem (ik neem volkoren)
- 2/3 cup suiker
- 1/4 teaspoon baking powder
- 1/2 teaspoon baking soda
- 1/2 teaspoon zout
Allemaal door elkaar mengen op een diep bord
Natte dingen:
- 2 a 3 bananen prakken
- 1 teaspoon vanille-essence erdoor
- 6 teaspoons gesmolten boter door de banaan
Dan
- 2 eieren loskloppen
- gooi de andere natte dingen erdoor
- dan de droge dingen erdoor
- lekker mengen
- pecannoten erdoor
geheel in vette bakvorm doen, en in voorverwarmde oven bakken, zo'n 55 minuten op 150-180 graden.
Meneer Wateetons Workshops op CuraƧao (4-11 maart)
9 months ago