20081115

Vlindergesneden lamsbeentje

Van de Save-on een "Butterflycut Lambsleg". Het idee was om die buiten op de grill te gooien, maar low on gazzzz en te koud om 'm lekker te laten lopen, dus toch maar binnen in de oven. Op 150 graden zo'm 20 minuten en perfetto, rozig-rood in het midden en aan de randjes bruinig. Erbij een mengeling van gestoofde worteltjes, aardappels en paprika, met wat peper, een teentje knoflook en een takje rozemarijn. Wat geroosterde broodjes en een glaasje wijn. Label "Strong man", maar slappe wijn erin. Een chileens Shiraz, daar verwacht je wel wat power van, maar dit was niets. Volgende keer beter. Overigens werd me nu niet om ID gevraagd, heeft denk ik vooral te maken met de leeftijd van de verkoper. Tijdens het toetje gingen de oermashitzes in de oven. Nu voldoende suiker in de kast, dus ze kunnen zwemmen in suikersiroop.