20081104

Canasia shrimpsauce

We volgen het hier op de voet, wachten vol spanning op Indiana en Ohio. Jakob vindt het reuzespannend en zelfs Rebecca herhaalde na een tijdje internetkijken dromerig "Obama". Ondertussen hebben we een bord eten naar binnen gewerkt dat best te versmaden was. Ik wilde proberen om sambal goreng udang te maken met de ingredienten hier verkrijgbaar. Nu hadden we laatst gezien dat er recht tegenover Jakob's school niet alleen lekker eten te krijgen is bij Remedy maar ook een Asian spices store was. Het meerendeel was Indiaas, Japans en Chinees, maar we kwamen wel thuis met een fles oestersaus, een pot tamarindepasta, een stuk verse galangawortel (laos), palmsuiker, een bak versie limoenbladeren en de aardige mevrouw van de winkel gaat voor ons aan de slag om ketjap manis te vinden, petehbonen en trassi. Zij neemt ook iedere ochtend een kop hete chocolademelk met een schep kurkuma (turmin), want dat is heel goed voor de joints. Brrrr. Dit is wat ik uiteindelijk zelf verzonnen heb (het was erg lekker!):

CanAsia Shrimpsauce
Scheut olie in de pan. Drie teentjes gesnipperde knoflook, stukje geraspte galangawortel, snuf gemalen koriander, theelepel tamarindepasta, 3 limoenbladeren, een Arnheim of Annaheim peper aanbakken. Brokje palmsuiker erdoor. Pak ingevroren grote shrimps erbij en blik cocosmelk. Flink laten inkoken und fertig. Naar wens decoreren op bord met verse koriander. Erbij rijst en gemengde groenten (Chinese kool, wortelreepjes en restant doperwten).