20090907

Pasta genovese

Haha, en weer was de eigen tuin aan de beurt. Om deze pasta genovese te maken (met aardappel en sperzieboontjes) heb ik samen met Bekka eerst een pesto gemaakt met basilicum uit de eigen tuin. Om kort te gaan: pijnboompitten samen met 2 tenen knoflook vermalen, dan paar handenvol basilicum erbij, verder malen, dan nog de parmezaan erdoor, paar dropjes citroensap, beetje zout en peper en goed mengen. Uiteindelijk olijfolie erbij tot alles onder staat. Sperziebonen opzetten in grote pan met water, even later blokjes aardappel en spaghetti erbij. Afgieten als gaar, afgietsel bewaren om evt later weer erdoor te mengen als het te droog is. Door spaghetti, boontjes en aardappel de pesto mengen. De beste manier, tussen twee haakjes, om pesto te maken is met een vijzel, zodat je alles wrijft en alle smaakstoffen optimaal vrijkomen. Hier hebben we geen vijzel, dus doe ik het met de foodprocessor.