20090926

White Urad Beans with Fresh Lemon Juice (Dhulli Urad Dal)

Urad Dal (1.5 cup) 2 uur inweken. Dan met geelwortel (theelepel) en zout koken. Aan de kook brengen en dan sudderen, 20 min tot 40 min afhankelijk van de consistentie van de Urad Dal. Als het zacht is, 3 theelepels citroensap en een half bosje gehakte koriander erdoor. In een pan olie heetmaken, komijnzaadjes laten sizzelen, kleine gechopte ui goudbruin bakken, gehakte gember en gehakte peper (kwart-heel, al naar gelang de smaak) erbij. Alles nog even bakken. Gemalen komijn (kwart lepel), kwart lepel paprikapoeder en theelepeltje koriander erbij. Mengsel door de dal. Gerepliceerd door A, uit ons grote Indiase kookboek. Omdat we met veel waren hebben we er een portie Chicken Vindaloo en een portie Butterchicken en Naan brood bijgehaald, van de E-zee markt. For the record: J vond Butterchicken erg lekker, R vond de Vindaloo goed. De dal vonden wij daarnaast ook lekker, maar de kids vonden het minder.