Ingrediƫnten:
1 tahoe
5 dl slaolie om te frituren
1/2 a 3/4 dl slaolie
2 middelgrote uien
3 teentjes knoflook
2 theelepels assem
1 a 1 1/2 dl water
1/4 blokje santen
Boemboes:
2 fijngemaakte kemirie nootjes
2 blaadjes salam
1 spriet sereh
1 plakje laos
1 1/2 theelepel ketoembar
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels suiker
(1 theelepel vetjin --> heb ik niet gebruikt)
zout naar smaak
1 tahoe
5 dl slaolie om te frituren
1/2 a 3/4 dl slaolie
2 middelgrote uien
3 teentjes knoflook
2 theelepels assem
1 a 1 1/2 dl water
1/4 blokje santen
Boemboes:
2 fijngemaakte kemirie nootjes
1 spriet sereh
1 plakje laos
1 1/2 theelepel ketoembar
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels suiker
(1 theelepel vetjin --> heb ik niet gebruikt)
zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de tahoe in de breedte in plakken en daarna nog eens doormidden. Laat in een wadjang of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de plakken tahoe bruin. Laat ze uitlekken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig. Voeg de boemboes toe en fruit die mee. Los de assem op in water, voeg dit bij de boemboes en laat het blokje santen hierin smelten. Voeg de gebakken tahoe erbij en laat het geheel nog 5 a 10 minuten sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.kookotheek.com/index.htm