skip to main |
skip to sidebar
Spaghetti Carbonara
Je gaat naar de Italiaanse specialiteitenzaak en koopt echte pancetta en daarbij goeie parmezaan (vandaag was deze 32 maanden gerijpt). Dan snij je de pancetta in kleine stukjes en bak je deze. Pancettastukjes op een stuk keukenpapier laten uitvetten. Dan neem je een beker zure room (200 ml), doe je in een mengkom en dan doe je daar 4 eigelen bij, beetje versgemalen zwarte peper erbij. Parmezaan fijn raspen, echt fijn (dus niet in van die reepjes, maar eerder kleine kruimeltjes). Pasta koken. Als deze al dente is, afgieten in vergiet. In kom gooien, parmezaan erop, de pancetta, saus en goed doorroeren. Direct serveren. %wijn: Mercurey 2003, van de gebroeders x & y, nog van Huberts trouwerij. Lekker fruitig wijntje, rode besjes, klein rood fruit zoals dat heet. %com: er staat hier als label "kindvriendelijk", dit is omdat onze kinderen het erg goed eten, maar er is wel een salmonelladreiging vanwege de grote hoeveelheid bijna rauw ei. Dus: wij zijn alleen verantwoordelijk voor onze eigen kinderen (en ouders), en niet voor de eventuele gevolgen van dit weblog.