20061213

Tempura met garnaal en vis

150-200 gram middelgrote garnalen, beetje roodbaars- en pangafilet, paar okra's bij de toko, bloemkool en courgette. Allemaal in kleine stukjes gesneden (2.54 x 2.54 x 2.54; cubical inch). Beslag maken: 2 eidooiers met garde kloppen, dan 200 ml. ijskoud water erbij dan 175 gr. bloem en 2 theelepels maizena (moet best dun beslag zijn, dus water wordt waarschijnlijk uiteindelijk 300 ml). Na de eidooiers niet meer met garde roeren maar met Japanse eetstokjes, want het moet een beetje klonteren. Frituurvet, zachte diamant (geen hard vet en zonnebloemolie want deze laatste heeft te lage rooktemperatuur, en de eerste onverzadigd vetzuur?), op 170 graden brengen, de blokjes allemaal door elkaar gooien, handjevol in beslag gooien, beetje husselen, pastalepel nemen, scheppen, even laten "uitdruipen" en dan in kleine porties frituren. Als gefrituurd is, uit laten lekken op keukenpapier. Zo een hele schaal vol maken, eten met (hot) chilisaus.