20061202

Masak koening

Maak een glad mengsel in de blender van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 kemirinoten, 2 theel. ketoembar, 2 theel. laos, 1 theel. fijngehakte kentjoer, 1 eetl. fijngehakte sereh, 2 theel. trassi (optioneel), 2 theel. koenjit, 2 theel. bruine suiker, 6 eetl. kokosmelk, 2 theel. zout. Schep het mengsel in een pan en laat het zo'n 4 min. zachtjes koken, onderwijl roerend. Nog zon 4 eetl. kokosmelk erdoor (ik neem altijd zo'n wat groter blik), en nog even laten doorkoken. Vlees (1 kg. runderstoofvlees in blokjes van 2x2) erdoor; deze moet bedekt zijn door mengsel. 6dl. water toevoegen. 50 min. koken tot het een lekker dikke saus is. Rest van kokosmelk verhitten, en giet deze als ze kookt, bij het vlees. Goed roeren en nog 20 minuten zachtjes koken. Broccoli stomen. Rijst erbij.