skip to main |
skip to sidebar
Vegabamie
Klinkt vreseliijk, maar smaakt best. Ui, knoflook, gember bakken, beetje djinten/ketoembar/loas meebakken. Wortelreepjes, sperzieboontjes en brocooliroosjes (kan ook witte kool of spitskool zijn, als het maar iets koligs is) meebakken. Ondertussen water aan de kook brengen en Chinese mie koken. Ook ondertussen tempehblokjes frituren en daarna marineren in ketjap manis. Meng mie door gebakken groenten. Tempeh kan er ook doorheen, maar ernaast kan ook, voor diegenen die, net zoals Jakob en ik, liever de dingen gescheiden eten en graag straatjes bouwen tussen de aardappels, groenten en vlees. Jus dan ook liever weglaten omdat dat de straatjes vol doet lopen, en uiteindelijk, o gruwel, zorgt voor vermenging op het bord. Dit staat is scherp contrast tot mijn - wijlen - oma's manier van Hollandse pot aanpakken: (1) vlees in hele kleine stukjes fijn snijden, (2) laag aardappels eroverheen, (3) groenten daar weer bovenop, (4) alles begieten met een vette lepel jus en dan, het summum, (5) prakken! %com: de tempeh kan desgewenst vervangen worden door tahoe, omeletreepjes, kipfiletblokjes of blokjes hamlap. Ook kan er taugeh doorheen. Ik eet dit altijd met een flinke lepel sambal badjak.