Voor mijn verjaardag heb ik een Indiaas kookboek gekregen, voor de vernieuwing en experimenteerzin. Paneer is Indiase kaas (3 liter melk aan de kook brengen, laten stremmen met 3 eetl. citroensap of azijn, door kaasdoek in vergiet laten uitdruipen en dan nog een paar uur verzwaard met stenen, boeken, of gietijzeren theepot (in ons geval) verder laten uitlekken tot er een stevige snijbare kaas overblijft). Spinazi blancheren, afspoelen en heel fijn hakken. Komijnzaad, korianderzaad & fenegriekzaad roosteren (een voor een, zodat bij ieder afzonderlijk kruid een lekkere geur vrijkomt). Olie verhitten in zware koekepan: 1 (rode) ui, 5 tenen fijngehakte knoflook en komijn, koriander & fenegriek bruin en geurig bakken. 200 gr. gehakte ontvelde tomaten toevoegen, verse geraspte gember en 1 theel. garam masala erbij, alles aan de kook brengen. Spinazi erbij, vocht inkoken. Paneer (225 gr.) toevoegen, voorzichtig zodat blokjes heel blijven, alles warm maken. Zout naar smaak toevoegen. %com: de paneer was goed gelukt - er blijft wel weinig over van zo'n hoeveelheid melk - maar hele gerecht miste iets. Zout? Tomaten te weinig smaak? Volgens Alexander iets anders, maar wat????
Meneer Wateetons Workshops op CuraƧao (4-11 maart)
9 months ago