20070107

Lamsrack (verbeterd) en gratin de pommes de terre marguerite

Vorige week hebben we voor het eerst lamsrack gegeten (1 voor ons 4), en het vlees was erg lekker, alleen wat te rose en de korst was wat te sterk van smaak (kruim, citroenrasp, knoflook ...). Lamsrack nu in schijven en bijvoorbeeld marinade met tijm en honing? Daarbij een "gratin de pommes de terre marguerite": 500 gr. aardappel wassen en schillen, in zeer fijne schijfjes snijden. Ovenschoten invetten met boter, aardappel erin in laagjes, tussen elke laag geraspte Gruyere/bloem mengsel, bedekken met Gruyere/bloem mengsel. 2 eigelen met 50 cl. melk kloppen en eroverheen gieten. 5 minuten heel heet bakken, en dan iin middelwarme oven 1 en 5 minuten afbakken. Courgette in plakjes in stoven in olijfolie met een geplette teen knoflook. %com: deze was eigenlijk voor de donderdag bedoeld, de gratin al woensdag klaargemaakt. Kaas was wat taai geworden... Lamsrack blijft lekker stuk vlees, was nu perfect rose, met honing besmeerd en later tijm erover gestrooid. Nu in plakjes gesneden in de oven. Maar de saus was niet alles, kan verder verbeterd worden.