20070105

Kabeljauw met mostersaus


Kabeljauw met mostersaus
Peterselie-aardappelen & sla
Ja, wij hebben laatst "Ober" gezien. Belandt A. vandaag in het acquarium bij Louis, Wis, Willemien & Stam (die overigens op dieet zijn)? Zie Duitse kookboek... 600-800 gr. kabeljauwfilet droogdeppen, inwrijven met citroensap, peperen (vandaag met gemalen groene) en beetje zout. Saus maken van 80 gr. boter & twee eetlepels zaandamse mosterd smelten, peper (weer groene) en zout (niet te weinig, niet teveel) erbij, slagroom (200ml.) erdoor en omhoog laten komen, op klein vuurtje zetten, beetje doorkoken. Kabeljauw bestuiven met dun laagje bloem (zeefje), boter in pan heetmaken (niet verbranden), kabeljauw per kant ongeveer 3 minuten bakken. Maar een keer draaien, anders valtie uit elkaar! Erbij peterselie-aardappelen en sla. %wijn: Terras de Monforte, Vinho regional alentejano, Portugal (2005) van de Antao Vaz, Arinto en Verdelho druiven. Nog een kerstpakket, droge-fruitige witte wijn. %com: het eten was lekker, de kabeljauw mit Senfsauce staat in ons boek onder Mecklenbrug-Vorpommern. Geen acquarium. Jakob vroeg zich wel af of zijn vis Stam ook konden eten.