skip to main |
skip to sidebar
Moussaka met borlottibonen
September 2005 was ik in Sienna, en heb toen Borlottibonen meegenomen in de veronderstelling dat deze belangrijk waren en in Nederland niet te krijgen waren. Geldigheid van beide motieven betwijfel ik nu. In ieder geval hebben we ze tot op heden nog niet gebruikt. Tot op heden... Borlottibonen een nacht in koud water weken, afgieten en afspoelen. Bonen in grote pan met veel water 1.5 uur koken. Afgieten. Tussendoor aubergine in schijven snijden en naar wens 30 minuten met zout laten ontbitteren & afspoelen (ik die dit nooit meer), met olie insmeren en aan beide kanten grillen. Op keukenpapier leggen. Oven op 200 graden voorverwarmen. Saus: 1 teen knoflook en 1 gehakte ui bakken, 125 gram champignons meebakken. 900 gram ontvelde tomaten, 250 ml. rode wijn, 1 eetlepel tomatenpurree en 1 eetlepel verse oregano erbij en alles aan de kook brengen, 40 minuten sudderen tot saus ingedikt is. Dan voor moussaka bonen in grote ovenschaal leggen, begieten met tomatensaus en aubergineschijven erop leggen. Deksel: 250 gram joghurt, 4 eieren, 500 ml. melk, snuf paprikapoeder door elkaar kloppen.
Over de aubergine gieten. Parmesaan en paneermeel mengen en over de moussaka strooien. 45-60 minuten in oven bakken. Dit is voor 6 personen, wij maken de helft!!! Oordeel achteraf: niet voor herhaling vatbaar.