20070109

Wildpeper

Bak gemengd wildpoulet bij de poelier gehaald. Stukken vlees in mengsel van bloem, peper en zout rollen. Boter in de pan. Gesnipperde ui glazig fruiten, met schuimspaan uit pan halen. Vlees rondom bruin bakken. Restantje bloemmengsel erbij. Twee eetlepels cognac eroverheen en dit aansteken - gelukkig had ik Becky gemaand het krukje verder weg te zetten, want ik schoot wat uit met de cognac wat een enorme steekvlam opleverde; wel heeft Becky later wel haar deel van de cognac meegekregen toen ze, in de waan dat het appelsap was, het restantje uit het glas leeg probeerde te drinken... - daarna een halve fles rode wijn, paar kruidnagels, de ui, een laurierblad en wat suiker erbij en het geheel een uurtje laten stoven. De cantuccini was weer niet perfect, toch maar eens een ander recept bekijken, hoewel dit toch een kookboek is dat ik in Toscane zelf ergens heb aangeschaft. 300 gram bloem mengen met 2 eieren, 200 gram suiker, beetje zout, beetje sodiumbicarbonaat, anijspoeder, geraspte sinaasappelschil, en een klein beetje melk als het deeg te droog is. Kneden en uitrollen tot 3 rollen met een dikte van 2 vingers. Op bakpapier leggen en bestrijken met eigeel. 15 minuten in de oven bakken (190 graden), dan eruit halen en de rollen in schijfjes snijden, nog 5 minuten nabakken. %wijn: Domaine des Amouriers, 2004, Vacqueyras.