20070103

Portugese kip in de Roemertopf

In de Romertopf. Kip van ca. 1 kilo in 6-8 stukken snijden. Met 150 gr. rauwe ham (in reepjes), 3 ontvelde vleestomaten in stukken, 12 kleine sjalotjes en laurierblad in topf leggen (die eerst 30 min. ondergedompeld is geweest in water, afgedroogd en ingevet is). Klont boter smelten, 2 tenen knoflook, paar eetlepels mosterd, 1 dl witte wijn, 3/4 dl port, peper & zout erdoor roeren en geheel over kip gieten. Topf zonder deksel in koude oven zetten en dan op 225 graden zetten, zo'n 5 kwartier bakken. %com: komt van deze pagina waar het onder de naam "Kip in 't potje" door het leven gaat, misschien vertaald uit het Portugees (Galinha em panela? Zonder enige kennis van het Portugees gehinderd maar met deze online-dictonary). 't Was trouwens erg lekker, en heel simpel. Gewoon met brood gegeten.