skip to main |
skip to sidebar
Schelvis met mosselen en saffraan
Oven voorverwarmen op 250 graden. 4 zakken maken van bakpapier of alufolie ("envelop" maken). In kom wijn (2 glazen Chardonnay) en saffraan (flinke mespunt), en laat 5 minuten weken. Verdeel peterselie (flinke hand, gehakt) over zakken en leg de vis (4 schelvisfilets van 225 gram) erop, op iedere vis een stuk boter. Mosselen over zakken verdelen (2 handjes, schoongemaakt, maar wel in schelp) en schenk gekruide wijn voorzichtig in iedere zak. Alles met bosui bestrooien en zakken dichtvouwen. Pakketjes op bakplaat leggen zodat er geen vocht uitloopt (hoekjes wijzen naar boven), bakplaat eerst op fornuis leggen - pitten aan - om snel warm te worden. Dan 12 minuten in oven. Pakketjes moeten opbollen. Serveren met gekookte aardappen en groene groente (??? geen spruiten neem ik aan, of boerenkool). %com: Jamie Oliver. Het smaakte erg goed, voor herhaling vatbaar. %wijn: Simon Hackett, 2006 Brightview Chardonnay Barossa Valley.