20070106

Gevulde pompoen

De ingredienten: 1 pompoen van ca. 3 kg; 12 sneetjes witbrood; 300 gram geraspte Gruyèrekaas; 4 dl halfvolle melk; 4 dl slankroom; ½ eetlepel zout; ½ theelepel versgemalen peper; ¼ theelepel nootmuskaat; 6 takjes peterselie. Pompoen wassen en droogdeppen. Deksel eraf snijden, pitten en draden verwijderen, wanden moeten heel blijven. Oven voorverwarmen op 175 graden. Broodblokjes in goudbruin bakken. Dan pompoen vullen met om en om laagje broodblokjes en Gruyere. Dan mengsel van melk, room, zout, peper en nootmuskaat eroverheen. Deksel op de pompoen. In het midden van de oven in 2.5/3 uur (!) gaar laten worden, af en toe vulling doorroeren en kijken of vruchtvlees gaar is. Peterselie eroverheen strooien. Op de borden wat van alles: vulling, vruchtvlees en peterselie. Met dank aan Marije, die het idee van de gevulde pompoen aandroeg (niet dit recept overigens) Ben benieuwd wat dit wordt. Idee komt van deze pagina. %com: 2.5/3 uur? Dan wassie ontploft. Een uurtje volstond. Het hele huis geurde naar Gruyere, 2 dagen zeker. Het zag er niet uit, maar smaak was goed. De kindjes hebben vriendelijk bedankt.