20070103

Kartoffeln en batter

Dit laat ik verder aan A. over. Misschien ook een paar harinkjes meenemen, voor smering van de hersenen. Voor de batter, klik op batter. Salzkartoffel is de Duitse variant van geschilde aardappelen gekookt in gezouten water. Daarnaast hebben ze ook nog: Bratkartoffeln (anbraten im Fett, mit rohen scheiben zubereitet), Schmantkartoffeln (Sauerrahm reinschmeissen, eigentlich Pellkartoffeln in Schmantsose), Peterselienkartoffeln (nach dem kochen muss da Butter drauf und Peterselien und durchmengen), Pellkartoffeln (werden in der Schale gekocht), Ofenkartoffeln (die legt man in den Ofen in Alufolie gewickelt) & - maar dat is geen samenstelling - Glasierte Kartoffeln (erst kochen dann am Schluss Fett in Panne heissmachen, Zucker rein, Karfollen dadurch ruhren. Nicht zu lange weil Karamel kann ploetzlich verbrennen). %com: Ronduit mislukt! Hoezo? De batter plakte aan de pan in plaats van aan de vis. Waarom? Er zijn 2 mogelijkheden: (1) A. heeft in plaats van bier melk, nee KARNEMELK ("dat is ook zuur"), door de batter gemengd, of (2) in plaats van zonnenbloemolie, olijfolie voor het bakken. We opteren voor de eerste oplossing, maar waarom, geen idee.