20061016

Gegrilde polenta

1 liter water aan de kook brengen, evt. met een bouillonblokje.
125 gram polenta geleidelijk bij het kokende water strooien, al
kloppend met een garde. Circa 20 minuten door blijven roeren tot
een dikke gare pap ontstaat (zorg voor een pan met dikke bodem
om aanbranden te voorkomen). Roer er 100 gram Parmezaanse
kaas doorheen, evt. een klontje boter en/of kruiden (basilicum).
"Giet" de polenta in een platte schaal en laat 'm afkoelen zodat ie
in punten gesneden kan worden. Bestrijken met olijfolie, onder gril
tot er een bruin korstje op komt. Ook lekker met gegrilde
vis & tomatensaus. %com: deze keer was de polenta wat smeuiger dan anders. Volgens Alexander komt dit omdat deze keer de allerkleinste vlam is gebruikt, en er minder water verdampt is tijdens het koken dan anders. Hij was hier erg tevreden over. Verder gebruiken wij de laatste tijd de fijnste polenta - deze is moeilijker om klontloos klaar te maken - maar de wat minder fijne levert ook een goed resultaat. %wijn: Domaine des Senechaux 2003 Chateauneuf du Pape. Veel klein rood fruit, bessen en aardbei, erg fruitig.