Dit hebben we 'smiddags gegeven in Veere (Zeeland). %com: Smaakte goed, mosselen waren wel een beetje klein, en er zat prei door de mosselgroente. Volgens Alexander mag dit niet - en dit heeft hij niet van zichzelf, maar van een of andere mosselautoriteit wiens naam me nu even ontschoten is -, omdat de smaak van de prei te erg domineert. Soms is het onwetendheid, maar het is niet uitgesloten dat prei ook wel eens wordt toegevoegd om te verbloemen dat de wijn waarin de mosselen gekookt zijn, niet zo goed is. Zo maak je het namelijk: wortel en selderijstengel samen met mosselen in pan "bakken" in olijfolie en dan pas de witte wijn erbij. Wijn pas later dus, zodat de smaak behouden blijft. Goed omschudden, alle mosselen moeten open staan (degenen die echt lang dichtblijven, zijn ws. niet goed). %wijn: traditioneel een muscadet uit de Loire (bijv. een Muscadet Sevre et Mains) of een Picpoul de Pinet uit de Languedoc.
Meneer Wateetons Workshops op CuraƧao (4-11 maart)
9 months ago