Ooit heb ik wel een recept gehad voor spinazitaart, maar de laatste 10 jaar heb ik dat recept niet gezien. Op gevoel dus. Oven voorverwarmen (180 graden?). Deeg maken van een paar eetlepels magere kwark (dikke, goedkope), bloem (naar wens kan wit & volkoren gemengd worden), scheut olijfolie en beetje bakpoeder. Taartvorm - ik neem altijd een stenen - invetten en bekleden met deeg. Bodem alvast een beetje voorbakken. Ondertussen spinazi ofwel ontdooien (als het zo'n 450-grams pak uit de vriezer is) ofwel hakken/kort smoren (als het verse spinazi is), eventueel overschot aan vocht afgieten. Mengsel maken van 1 ei, geraspte komijnenkaas, beetje paprikapoeder en paar eetlepels kwark. Dit weer met de spinazi vermengen en het resultaat hiervan weer op/in de bodem/taartvorm deponeren. Nog een half uurtje bakken. %com: Alexander en Jakob eten dit graag met Worchestersauce. Spinazi kan vervangen worden door snijbiet. Is iets steviger van structuur en sterker van smaak.
Meneer Wateetons Workshops op CuraƧao (4-11 maart)
9 months ago