20061108

Tagliatelle met paddenstoelenragout

Tagliatelle maken (zelfde recept als spaghetti). Verschillende paddenstoelen grof snijden, ui en knoflook heel fijn hakken. Knoflook & ui bakken, paddenstoelen erbij, best heet. Zout & peper. Afblussen met een brandy of een cognac. Goed laten wegdampen, bekertje slagroom erdoor, inkoken. Aan het einde, net voor serveren, fijngehakte peterselie erover. %com: Alexander heeft er, iets nieuws, wat versgepelde walnoten aan het eind overeen gestrooid. Groente: gegrilde tomaat & paprika. %com2 Maken van de pasta. x * 100g grano duro bloem mengen met x eieren. (Voor 3 volwassenen is x = 2), en zo: aanrechtblad schoonmaken, bloem in een hoopje erop schudden, kuiltje maken, eieren erin. Met een vork voorzichtig de eieren loskloppen en langsam van binnen naar buiten werkend de bloem met de eieren mengen. De deeg 10min+ goed doorwerken. In folie wikkelen en even laten liggen, 10+ min (de deeg kan ook en dag van te voren gemaakt worden). Een grote pan met water op het vuur zetten. Zorg ervoor dat de gootsteen leeg is (de gootsteen is in de goed georganiseerde maar beknelde keuken altijd leeg!)! De Atlas op het keukenblad zeer vast schroeven (misschien met gebruik van een waterpomptang). De deeg in gelijk grote stukken ter grote van een pinpong bal snijden (ca x * 2 stukken). De pingpongbal tot een worst rollen. Op stand 1 een keer door de machine halen, met bloem bestuiven, op elke stand een keer door de machine halen, tot stand 5 of 6, op de laatste stand dubbel. Het dunne deegplakje nog eens goed met bloem bestuiven en met de Atlas snijden. Direkt op de noedelboom hangen. Snufje zout bij het water en de pasta in ca 3-5 min gaar koken. Bij schuimvorming een beetje koud water in de pan gieten. Goed laten afdruipen. Een klein scheutje olijfolie doorheen mengen. Atlas opruimen.