20061113

Fusilli al Tonno

Olijfolie verhitten, 1/4 ui bijzonder fijn gesnipperde ui & 2 gekneusde gehakte knoflooktenen zo'n 2-3 minuten bakken. Tonijn (blik - in olijfolie) erbij, meebakken tot vocht verdampt is (3 min.), verschillende olijven ontpit en in dunne schijfjes gesneden toevoegen, en een paar eetlepels kappertjes, verder gehakte peterselie erbij (1 min. koken). Scheut droge witte wijn, laten koken en verdampen. Salsa di pomodoro toevoegen, en aan het koken brengen (5 min.), dan op smaak brengen met zout & peper. Fussili koken. Fussili & saus mengen. Op het laatst een scheut olijfolie erover & laatste gehakte peterselie. %com: het recept komt uit een Amerikaans kookboek en vertelt ons vanalles over cups & ounces. Ik heb uiteindelijk een kleine uit genomen, 2 blikjes tonijn, een pakje pomodoro en daarbij 500 gram pasta. Het was smullen, een snel en erg lekker recept. Ook de kindertjes konden niet stoppen. %wijn: Simon Hackett, 2004, Brightview (Chardonnay Barossa Valley). Deze ging door het eten & de rest later leeggedronken nadat we onze pensioenen herzien hadden.