Olie in de pan en 1 fijngesnipperde ui glazig bakken, rundergehakt erbij (ca. 50 gr. pp), 2 geplette knoflooktenen, 1 gehakte wortel, 1 steel bleekselderij (ook fijngehakt). Alles even laten bakken ("rissoler = bakken op flink vuur tot het een lichtbruine kleur heeft), en dan 1 kg. ontvelde in stukjes gesneden tomaat erbij, italiaanse kruiden, zout & peper. Vuur laag zetten en ca. 45 minuten in een dichte pan laten sudderen. Deksel eraf en overtollig vocht laten verdampen. Met spaghetti (zie voor recept een aantal dagen terug, moet nog uitvinden hoe ik simpel kan linken, ook belangrijk voor de Dag-van-de-Eerste-Herhaling) eronder en veel, heel veel, geraspte parmezaan erover. %com: met blik gepelde tomaten gaat ook prima, en Alexander doet er doorgaans zo'n 4 stengels bleekselderij doorheen. %wijn: Montepulciano d'Abruzzo 2004, La Valentina. Een betaalbare (zo'n 6/7 euro) krachtig-fruitige wijn.
Meneer Wateetons Workshops op Curaçao (4-11 maart)
9 months ago