20061105

Solanka

"Die Krautsuppe von Lina Lindenberg". 500 gram zeevis (kabeljauw of pangafilet) met citroensap bedruppelen, zouten en door bloem walsen, aanbraden. Leg vis opzij. Bak paddestoelen - wij gebruiken meestal grotchampignons - aan. Alle onderdelen die verder nodig zijn in grote pan gooien: 1 pak zuurkool, klein blikje tomatenpurree, flinke eetlepel kappertjes, eetlepel bruine suiker, groentenbouillon + paddestoelen & vis. Even goed door laten trekken. Serveren met een flinke klodder creme fraiche, zure room of volle kwark. De kindjes eten het niet zo goed: wat visfilet apart houden & paar worteltjes koken %com: In het oorspronkelijke recept worden gedroogde Steinpilze (Eekhoorntjesbrood) gebruikt, die 24 uur van tevoren geweekt dienen te worden. Een keer is het ons gelukt de Solanka te maken met bijna eigenhandig geplukte en gedroogde Steinpilze, afkomstig uit de Duitse oerbossen.