Forel "Müllerin Art" of "a la meuniere"
Forel zoals de vrouw van de molenaar die maakt (de molenaar woont aan een rivier en daarom eet die vaak forel, vandaar). Forel afspoelen met koud water. Wentelen in bloem. Boter heetmaken in pan. Forel bakken. Uit de pan halen, dikke klont boter in de pan, bruinen & amandelen meebakken. Hete boter-amandelen over de forellen draperen. Vandaag met paar gekookte aardappelen en groentecombi van gestoomde sperziebonen, wortel & mais. Toetje was een sinaasappel, want we werken aan de weerstand, de R is in de maand. %com Het fileren van de forel: Leg de forel op haar zij, maakk een znede langs de hele rug, een znede achter de kiemen, en een aan de start. Als de forel vers is en net lang genoeg gebakken kan je nu het bovenliggende filet voorzichtig met een mesje in zijn geheel losrukken. Verwijder de overige finnen, rug, borst, onder, achter. Pak haar bij haar hoofd , trek nu het hoofd en graat in een stuk af en je hebt ook het onderliggende filet netjes voor je liggen, finnen eraf en klaar? Nee, niet vergeten de lekkere wangetjes uit het hoofd mee te pakken, en wie een echte chinees is zuigt er nu nog de ogen en de rest uit!
Meneer Wateetons Workshops op Curaçao (4-11 maart)
9 months ago