20061129

Kaasfondue

Teentje knoflook, Kirschwasser, Gruyere, Emmenthaler. Alleen de wijn, die heb ik nog niet ... De details van het klaarmaken, daar gaat Alexander over, hij is niet voor niets meer Zwitser dan ik, hemelsbreed gemeten. Erbij brood (nog steeds Schwabenleib die Monica & Gunter twee weken geleden meegenomen hebben), paar gekookte aardappels en augurken. Zum trinken: zwarte tee. %COM Er moet altijd eigenlijk ook en beetje Appenzeller in zitten, geeft en krachtigere, pittigere smaak. Details: Wrijf een stenen pan in met knoflook. Snijd het brood in blockjes. Rasp de kaas grof. Meng 2tl maizena met 4-6 tl kerswater. Verwarm de pan op het gasfornius of op het spiritusbrandertje. Leg de kaas erin, giet witte wijn erbij. Roer met een houten lepel een 8 in de pan tot de kaas en de wijn beginnen te mengen. Darvoor moet het geheel uiteindelijk best warm worden, bijna koken. Voeg dan al roerende het kerswater-maizena mengsel toe. Zet op tafel op het brandertje. Eet direkt op.